Излекувайте трайно социално тревожно разстройство без излагане ?!

И

Сигурен съм, че докато това заглавие е надникнало във вашето любопитство, вие сте поне малко скептични относно възможността да бъдете напълно свободни от него завинаги … Особено като се има предвид общата (не) информация за социалното тревожно разстройство там.

Когато почти всички добронамерени „експерти“ там непрекъснато ви повтарят, че винаги ще трябва да се справяте с това, че в най-добрия случай можете да управлявате само симптомите и че е напълно възможно нещо в гените ви, с което не можете да направите абсолютно нищо , вие сте склонни да започнете да вярвате в това. В края на краищата те са експертите и вие сами не сте преживели много подобрения. Нали?

Макар да се очаква скептицизъм и здравословен подход към някой, който оспорва статуквото, каня ви да разгледате възможността статуквото да е остаряло и да се нуждае от актуализация. Като бивш страдалец говоря от опит, когато предполагам, че можете да бъдете напълно освободени от безпокойство.

И за да направите това твърдение още една стъпка по-напред, не само е възможно да го преодолеете напълно, но и да го преодолеете много по-бързо и по много по-лесен и нежен начин, отколкото бихте очаквали.

Позволете ми да ви обясня основите на ЗАЩО можете да станете напълно спокойни и уверени и след това да ви запозная с основното разбиране за КАК можете да го направите БЪРЗО.

Първо някакво общо разбиране, което да ви помогне да придобиете по-добра перспектива, защото за съжаление там има много невярна и остаряла информация, която може да ви е накарала да се чувствате близо до безнадеждност.

За да започнете:

НЕ сте родени със социална фобия!

Родени сте само с 2 основни страхове. Страхът от падане и страхът от силни звуци. Останалото е научено.

Дискомфортът ви в социални ситуации е и нещо, което сте „научили“.

Възможно е да сте родени с гени, които ви карат да имате по-висока чувствителност към социален контрол, което го прави по-вероятно да развиете социална фобия. Също така е възможно да сте го взели от единия или от двамата си родители или от друг човек, който е бил важен в живота ви като вас, където сте израствали.

Все пак трябваше да го развиете някъде в живота. И тъй като сте го научили някъде, можете и да го научите. С подходящите инструменти, разбирането (както науката за епигенетиката вече е доказала, дори когато имате генетично предразположение към тревожност, тогава все пак можете да станете напълно без тревожност) и правилното приложение на тези инструменти можете да излекувате напълно социалното тревожно разстройство.

Ще ви запозная с тези инструменти, преди да завършите тази статия, първо нека да разберем малко по-конкретно, за да знаем с какво си имаме работа.

Какво е SAD наистина?

Това е програма, която вашият ум изпълнява, за да ви предпази от неща, от които се страхувате. Когато се чувствате притеснени в социални ситуации, това е така, защото се страхувате от нещо или от множество неща (независимо дали осъзнавате от какво се страхувате или не …).

Това може да е страх от:

  • казвайки нещо глупаво
  • смущавайки себе си
  • зачервяване
  • се дразни
  • не се харесва
  • неодобрен
  • изглежда глупаво
  • получаване на отказ
  • и т.н.

Тези неща, от които се страхувате, са всички научени страхове. И се научихте да изпитвате тези страхове чрез това, което сте преживели (или сте виждали как други преживяват) в живота.

Позволете ми да ви дам опростен пример за това как се научаваме да се страхуваме от нещо.

Кажете, че когато сте били на 9 години, е трябвало да четете на глас пред класа. Объркали сте се и всички са ви се присмивали и сте се чувствали наистина смутени.

От това преживяване мозъкът ви разбира, че не е безопасно да бъдете в центъра на вниманието. Научава, че да бъдеш в центъра на вниманието води до чувство на смущение. Така че естествено започвате да се страхувате да не бъдете в центъра на вниманието.

Сега всеки път, когато вниманието е насочено само към вас, вие се тревожите. Тъй като умът ви научи, че не е безопасно да бъдете в центъра на вниманието, когато сте били на 9 години.

Тревожността е основно предупредителен сигнал от мозъка ви, който казва: “Внимателно, тази ситуация е точно като тази, в която сте се смутили. Може отново да изпитате смущение!”

Сега това, което можете да направите, като използвате инструмента, за който ще ви разкажа след секунда, е, че можете да се върнете към тези времена, когато сте научили тези страхове, да освободите негативните емоции и да преквалифицирате мозъка си, така че да пусне уроците научен (т.е. оставете убеждението, че не е безопасно да бъдете в центъра на вниманието). След като направите това, мозъкът ви вече не изпитва нужда да ви предупреждава с безпокойство, защото вече не смята, че сте в опасност.

Сега, когато имате социална фобия, има много неща, от които се страхувате. И има много повече в структурата на социалната фобия и как да я преодолея, отколкото мога да пиша тук, но има как да се структурира систематично преодоляване на всички тях.

Засега просто разберете, че това е просто програма, която първоначално е била инсталирана, за да ви защити. И това, което можете да направите, за да преодолеете вашите предизвикателства за постоянно, е да изтриете програмата, като премахнете всички страхове, които сте научили, и така да отключите естествената си увереност.

И така, как да премахнем тези страхове?

Ние премахваме тези страхове, използвайки глупаво изглеждаща, научно доказана за работа техника, наречена Техники за емоционална свобода (EFT).

Той съчетава елементи на експозиционна терапия и когнитивно-поведенческа терапия чрез потупване на естествените точки за освобождаване на стреса по тялото.

Отначало изглежда малко глупаво и когато го видях за първи път на видео от you tube (това беше през 2005 г.), си помислих, че това е най-голямата глупост някога и че вероятно е някаква измама, при която някой се опитва да направи пари от чуждата мизерия …

… но след като направих известно проучване (не просто ми вярвайте на думата, направете свое собствено проучване!) открих хиляди препоръки на хора, които твърдят, че EFT е излекувал предизвикателството им, за което нищо друго изглежда не е работило. И повечето се вълнуваха от това колко малко време им отнемаше.

Техниките за емоционална свобода се използват от милиони хора по целия свят, одобрени от докторанти и доктори на медицината и аз открих, че EFT е ДАЛЕКО най-мощната техника (след като изпробвах когнитивно-поведенческа терапия, НЛП, хипноза и почти всяка възможна терапия или самопомощ метод там) за бързо постигане на резултати.

Къртис Стийл, д-р, Канада: “EFT беше за мен единствената най-ефективна техника, която използвах в моята 45-годишна практика като психиатър. Имах успех с паника, социална тревожност и много други разстройства.”

Уау, така че ще излекувам ли социалното тревожно разстройство в рамките на минути сега?

Иска ми се да беше толкова лесно … Преодоляването на социална фобия все още отнема известно време, усилия и енергия, за да се разреши напълно, дори и с мощен инструмент като EFT.

Сега зависи от това колко интензивна е тя, каква история имате и колко бързо се премествате и т.н. Но когато я приложите по правилния начин, можете напълно да преодолеете вашата ТУТ от уюта на собствения си дом.

Наистина има изход от това. Можете да се чувствате чудесно за себе си и да се чувствате напълно спокойни, удобни и уверени около всеки и във всички социални ситуации. Нещо, което мислех за невъзможно преди няколко години … Можете да имате връзката, взаимоотношенията и удовлетворяващия социален живот, който желаете.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta