Как да получите трафик към вашия бизнес сайт

К

Не мога да си спомня къде съм чувал тази поговорка, но това е напълно логично в главата ми. “Можете да имате най-невероятния 5-звезден хотел в света, но ако е на Луната, никой няма да отиде там.” Интернет е подобен. Като огромен океан, изпълнен с милиони уебсайтове, всички се опитват да привлекат вниманието на потенциалните посетители.

Това прави много трудно за нов бизнес да бъде забелязан в онлайн света. Не се обезсърчавайте обаче, защото този обширен океан е пълен и с милиони потенциални купувачи на вашите продукти и услуги. След като вашият сайт получи известна сила, бързо ще видите възможността, която той може да донесе на вашия бизнес.

Ето списък на някои от начините, по които получавам трафик към бизнес сайтовете си. Тук трябва да се отбележи, че не целият трафик се създава еднакво. Може да намерите страхотни източници на трафик, които никога не се превръщат в клиенти, както и някои малки източници на трафик с висока конверсия. Бих препоръчал да се съсредоточите върху малките високо конвертиращи.

Стартирайте блог

Блоговете са фантастичен начин да привлечете хората към вашия уебсайт. Google обича свежото съдържание и публикуването на публикация в блог всеки ден или поне всяка седмица ще помогне да запазите сайта си свеж в очите на Google и ще помогнете за класирането ви. Колкото повече публикации правите, толкова повече потенциални думи за търсене и повече трафик ще бъдат индексирани в търсачките.

Стартирайте фен страница във Facebook

Facebook е МАСИВНА възможност за трафик за вашия бизнес. Стартирайте фен страница и създайте няколко публикации. Не забравяйте, че Facebook не е същото като Google в смисъл, че хората не ходят във Facebook, търсейки неща, които да купят. Facebook е много по-скоро социално излизане.

Ще искате да предложите стойност, като давате безплатни съвети, трикове и информация на вашите фенове във Facebook. Изградете отношения и доверие с посетителите си и след това ги свържете към вашия уебсайт.

Помислете за други социални платформи

Помислете за създаване на акаунти в Twitter, Pinterest, Tumblr и други социални медии. Колкото повече начини хората могат да ви намерят, толкова по-добре. Twitter е чудесен инструмент за бизнеса, защото можете бързо да получите информация до потенциалните купувачи. Tweet за предстояща продажба или нов продукт.

Публикувайте в сайтове за споделяне на статии

EzineArticles.com и подобни сайтове са чудесен начин да публикувате отново блога си и да получите повече трафик. Тези сайтове имат много читатели, които ежедневно преглеждат статии и вече получават тонове трафик, който потенциално можете да насочите към вашия сайт. Писането на вашето съдържание ще се подобри с времето и ще привлече повече посетители на вашия сайт.

Всички начини, които споменах, са напълно безплатни и ще ви костват само време. Знам какво мислите … Аз съм собственик на малък бизнес, нямам време да правя всички тези социални неща. Е, тук е най-добрият ми трик от всички …

Има много страхотен инструмент, наречен Buffer.com. Buffer ще публикува вашите статии във вашите акаунти в социалните медии вместо вас по график, който изберете! Още по-добре, има приставка за WordPress, която автоматично ще направи това, след като натиснете бутона за публикуване в публикацията си в блога!

Удивително вашите публикации в блога ще се появяват във вашите сайтове във Facebook, Twitter, Pinterest и други, спестявайки ви много време!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta