Намаляване на излагането на полени на дърветата – 5 неща, които можете да направите, за да сведете до минимум контактите

Н

Ако сте алергични към цветен прашец може да означава, че симптомите започват още през януари, в зависимост от това къде живеете

И въпреки че прашецът може да пътува на километри от мястото, откъдето произхожда, все още има начини да сведете до минимум контакта си с него. Ето 5 стъпки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум контакта си с този спусък и да повишите качеството си на живот.

Премахване на проблемите — Дърветата, които произвеждат най-много цветен прашец, са широколистни мъжки дървета. Те произвеждат само цветен прашец и не цъфтят. Те включват елша, бреза, бряст, хикори, клен, дъб, бор и явор.

Животът с един от тях във вашия двор ви излага на още хиляди спори, които ако са само на кратко разстояние, като в съседство или на няколко къщи. Премахването на тези дървета от двора ви може значително да намали излагането ви на спусъка. Ако трябва да имате един от тях във вашия двор, изберете женска, защото тя няма нулев прашец.

Дървета, подходящи за растенията – Ако сте градинар въпреки алергиите си, не забравяйте да изберете видове, които съдържат както мъжки, така и женски части в едно и също цвете. Ползата за вас е, че насекомите опрашват дървото и за опрашването не е необходимо да зависи от вятъра.

За щастие тези дървета са прекрасни и ще добавят много красота към всеки пейзаж. Те включват ябълка от раци, череша, дрян, цъфтяща сливова магнолия и червена пъпка и жълта топола.

Избягвайте навън, когато броят на полените е висок — Като цяло броят на спорите обикновено е по-висок сутрин. Така че избягвайте навън преди около 10:00 сутринта. Можете да получите наистина точен брой всяка сутрин за местните условия чрез радио, телевизия и онлайн уебсайтове за времето.

Най-доброто време да бъдете на открито е след проливен дъжд. Спорите буквално са измити от въздуха. По-лошите времена за излизане са в сухи ветровити дни, когато вятърът движи милиони от тези частици във въздуха.

Limit Air Exchange — Дръжте прозорците и вратите затворени във вашия дом, офис. Използвайте климатика, вместо отворени прозорци и вентилатори, за да се охладите.

Затворете вентилационните отвори в колата си и използвайте и климатика там. Паркирането в гараж или под прикритие ще помогне да се предотврати натрупването на голяма част от полените по колата.

Филтрирайте вътрешния въздух — Дори и с всички предпазни мерки по-горе, тези малки гранули все пак ще си проправят път във вътрешното пространство с въздушни потоци, когато вратите се отворят, върху опаковки, в косата и върху домашни любимци.

Непрекъснатото филтриране на въздуха драстично ще намали частиците, които са във въздуха. HEPA или високоефективните филтри за задържане на частици са идеалното решение.

Създаден за премахване на частици във въздуха, малки от .3 микрона, с 99,7% ефективност, той може да премахне полените на дърветата, тревата и плевелите. Добрата новина е, че въпреки че фокусът ви може да е върху спорите, този тип технология може да премахне и по-често срещаните частици на закрито.

Те включват дразнители като домашен прах, прахови акари, спори на плесени и плесени и пърхот на домашни любимци. Всички те са добре известни със способността си да предизвикват обостряне на алергия и астма.

Намаляването на експозицията на алергена все още е най-ефективният и неинвазивен начин за минимизиране на разрушителните симптоми. Използването на тези 5 стратегии ще измине дълъг път, за да ви позволи да поддържате живота си в релси, въпреки въздушните полени.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta