Получаване на подходящ трафик към вашия уебсайт за финанси

П

Искате да генерирате трафик към вашия финансов уебсайт. Това е разбираемо. Кой не би искал това? В края на краищата, без трафик, няма да можете да постигнете сцепление със своя сайт или блог. Истината е, че привличането на трафик към вашия уебсайт е лесно. В рамките на един ден или повече, можете да получите наводнения от трафик.

Кои бихте предпочели да имате, 100 души, които посещават уебсайта ви, търсейки качествена информация, свързана с финансите, или 5000 средни шмоти, които няма да познаят символ на акции от йероглиф? Вероятно сте избрали 100-те съответни посетители.

Може би можете да се похвалите с приятелите си, че вашият уебсайт е получил 5000 посетители. Но правата за хвалене малко помагат за изграждането на дългосрочен финансов уебсайт, който хората често да посещават. Това е истински тест за успешен финансов уебсайт (или който и да е уебсайт, в това отношение), колко хора се връщат! Колко души се регистрират за вашия бюлетин? И най-истинският “лакмус тест” е колко хора купуват продукти или услуги от вас?

Как да получите подходящ трафик

Преди да накарате пръстите си да кървят, като напишат куп безполезни статии или публикации в блога си, направете крачка назад и попитайте какво искате да постигнете с него. Какви са вашите цели за вашия уеб сайт? Не трябва да продължите, без да сте формулирали тази основна информация. В противен случай ще снимате на тъмно, произволно избирайки теми, които няма да имат голяма разлика за генериране на трафик, камо ли за насочен трафик.

След като разберете целите си за сайта, запитайте се кого искате да посетите. Ще прочетете за фрази като аватари на клиенти или целеви клиент и т.н. Каквото и да се нарича, това е начин за определяне на демографските данни на вашия уебсайт.

Можете да получите тази информация, като проверите кой посети вашето състезание. Потърсете потребителския профил на конкурент и посетете емисията в Twitter. Разберете кой следи тази компания или уебсайт. Тези хора са част от целевия Ви пазар. Можете да направите същото упражнение с всяка платформа за социални медии.

Не прекалявайте с демографските данни. Можете да прецизирате процеса по-късно. Просто получете първоначално усещане за това, кой според вас би бил най-добрата целева аудитория, която искате да посетите вашия уебсайт.

Твърде конкурентна ли е финансовата блогосфера?

Съществуват хиляди и хиляди финансови уебсайтове и блогове. След още една година ще има още хиляди и хиляди. Кара ви да се чудите дали си струва да продължите да поддържате уебсайт, свързан с финанси.

Ето добрите новини. Само защото има хиляди уебсайтове, посветени на финансови теми, повечето от тях са боклуци. Тези уебсайтове съдържат продажби или съдържат боклук, който отблъсква посетителите. Ако можете да се издигнете над този боклук и да дадете на читателите това, което искат, ще отворите шлюзите за не само трафик, но и красив, целенасочен трафик. Това е видът на трафик блогърите, за който мечтаят, но повечето не успяват да го получат.

Създаване на страхотно финансово съдържание

За да се държите далеч от цифровия риф-раф, трябва да създадете съдържание, което удивява вашите читатели. Това е от съществено значение. В противен случай вашият финансов сайт ще бъде точно като останалите, изгубен във виртуалната бездна!

Големият въпрос за деня е как създавате страхотно съдържание? Не може да бъде просто добро. Трябва да е страхотно. Сега за някои лоши новини – няма да е отлично, когато започнете за първи път. Нека си го кажем; повечето хора не са добри писатели или създатели на съдържание. Необходима е практика, както всичко друго.

Един от начините да ускорите бързо създаването на съдържание е да подражавате на това, което правят най-добрите блогъри. Това не означава да ги копирате от дума на дума. Искате да добиете представа за тона и стила на техните уебсайтове и да го съобразите с вашия собствен стил.

Ами ключовите думи и SEO?

Блогърите са твърде запознати с термините ключови думи и SEO. Ключовите думи подходящо означават какви ключови думи ще използва целевият Ви пазар, за да намери търсената информация. SEO е малко по-сложен за непосветените. Това е акроним за оптимизация за търсачки. Техниките трябва да помогнат на търсачките да разберат за какво става дума в съдържанието ви.

Най-големият проблем с двете концепции е, че те се променят непрекъснато. Капитанът на Вселената на търсачката (Google) променя тези правила, както и другите по-малко значими търсачки. Това, което работи преди две години, може да постави уебсайта ви в търсачката neverland.

Една от основните концепции, издържала на всяка промяна, която правят търсачките, е качественото съдържание. С други думи, не се притеснявайте толкова много за ключовите думи или SEO. Просто пишете от сърце и го правете последователно. Напишете това, което смятате, че ще бъде от полза за вашите читатели. Нищо повече!

Друга често срещана тактика е да накарате други блогъри във финансовия свят да гостуват във вашия блог или уебсайт. За предпочитане е да искате да изберете хора, които се издигат в редиците на влияние. Въпреки че тези влиятелни лица са конкуренти, мрежата работи най-добре, когато всички работят заедно, за да дадат на читателите възможно най-добрата стойност. Всеки печели, когато това се случи, дори всички участващи състезатели.

Ако нямате време за създаване на съдържание, но все пак искате да генерирате качествен трафик към уебсайта си, помислете за възлагане на задача на външен изпълнител. Може да се наложи да преминете през няколко изпълнители, за да намерите такива, които ще ви свършат чудесна работа. Но щом ги намерите, стига да сте готови да ги зарадвате ($$$), няма да се налага да продължите да ги търсите.

В тази бележка не спестявайте от цената, когато търсите качествен писател. Те са квалифицирани по причина. Ако ловите дъното, непрекъснато ще търсите нови писатели. Когато намерите добър писател и му платите лоша ставка, няма да му отнеме много време да намери друг клиент, който плаща по-добре.

Струва си да платите за вашите писатели. Когато им дадете заслуженото и сте коректни с тях, имате ги за цял живот. Ще получите възвръщаемост на тази инвестиция, като увеличите подходящата аудитория за вашия финансов блог.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta