Увеличете максимално експозицията си чрез маркетинг на статии

У

Днес повечето фирми, независимо дали работят онлайн или правят бизнес от магазин, разбират необходимостта от създаване на уебсайт. Ако нямате такъв, със сигурност живеете в тъмните векове.

Само проектирането и качването на уебсайт обаче не е достатъчно. Трябва да се индексира в търсачките, за да могат хората да знаят, че съществувате, а популяризирането на уебсайтове е единственият начин да го постигнете. Трябва да насочите трафика към вашия уебсайт. Заедно с това трябва да сте сигурни, че посетителите на уебсайта се обръщат към потенциални клиенти.

Един от начините да разпространите информация за бизнеса си е като говорите с него за другите. Другият начин е да пишете информативни статии във вашата ниша с вградени връзки, които препращат обратно към вашия уебсайт. Тази техника за насърчаване на бизнеса се нарича маркетинг на статии. Има десетки безплатни уебсайтове и директории за статии, където можете да пишете и публикувате статиите си.

Ако наистина нямате усет за писане, първо ще трябва да изгладите уменията си за писане. И събирането на няколко съвета не вреди. Алтернатива, ако нямате време, но имате гъвкав бюджет, е да наемете професионален писател като част от маркетинговия екип на вашия бизнес. Те могат да пишат и публикуват статии от ваше име.

Ето как да започнете с маркетинга на статии:

· Изберете нишата –

Бъдете ясни относно продукта или услугата, за които искате да предоставите информация. Идеалната дължина на статията е между 500 и 1200 думи. Изборът на език трябва да бъде лесен, разбираем за неспециалиста. Избягвайте техническия жаргон.

Краткостта и последователността са чертите на доброто писане. Пазете изреченията кратки. Съсредоточете се върху една идея, вместо да я обобщавате и да говорите за твърде много свързани неща в същата статия.

· Стратегия за ключови думи –

Един от начините да се уверите, че вашите статии се показват в търсачките, е да подправите текста си с правилните ключови думи. Ключовите думи са фрази, които уеб сърфистите използват, за да търсят информация, продукт или услуга. Докато използвате ключови думи, не забравяйте да натъпквате ключови думи ненужно.

· Опресняване на съдържанието –

Ако посетителите на вашия уебсайт намират съдържанието ви за полезно, те ще продължат да се връщат за още. Ако обаче намерят същото старо съдържание, скоро ще се отдалечат. Редовно актуализирайте уебсайта си с оригинално съдържание. Не е необходимо да е ежедневно; може да бъде два пъти седмично или всеки уикенд. Новото съдържание е знак за активен уебсайт. Предоставете на клиентите си качествена безплатна информация, която те няма да могат да намерят другаде.

· Статии с инструкции –

Когато пишете статията си, помислете какво бихте очаквали от нея, предполагайки, че сте били посетител на уебсайта. Статиите с инструкции получават добро следване, тъй като наистина помагат на хората да заобикалят проблемите на ежедневието. Предоставяйки истински ръководства с инструкции, можете да спечелите доверието на клиентите и да генерирате лоялни последователи.

· Донесете референции –

Статиите, които публикувате на вашия сайт или публикувате на други сайтове, не трябва да бъдат само статии, написани от вас. Можете да споделяте статии, съвети, рецензии и препоръки, написани и от други. Единственото условие е да получите разрешение от собственика на съдържанието. Не винаги обаче публикувайте съдържание, принадлежащо на други. Също така споделяйте само съдържание, което е от значение за вашия уебсайт, продукт или услуга.

· Предлагайте стимули –

И накрая, за да увеличите излагането на вашия уебсайт, предлагайте стимул или месечна специална оферта. Можете да предложите отстъпка, безплатна доставка, безплатно или дори безплатен подарък.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta