Удобен, нещастният пътник

У

Лейтенант Робърт Хандоф започва работа като полицай, който е ръководил движението преди тридесет години. Той стана известен като един от най-известните директори на движението някъде в Джорджия, защото се постара да накара шофьорите да се чувстват специални и сигурни. Той беше известен с това, че толкова много махаше с ръце на шофьорите, че беше известен с галено „Щастливи ръце“ или просто „Удобен“. Но един ден късметът на Робърт се промени. Докато си тръгваше от дежурство на кръстовище за уикенд на риболов, той забеляза малко момче, което минаваше през пътя, което беше на път да бъде блъснато от кола, управлявано от някакъв превишаващ скоростта маниак. Робърт беше достатъчно близо, за да измъкне детето, но в процеса той се удари сам. Почти го прегази, но по някакъв начин лявата му ръка попадна под гумата на колата и я смачка.

Болката беше мъчителна. Робърт изви, когато хората се стичаха към него. Няколко шофьори спряха. Млада жена набра 911. Докато с нетърпение чакаха линейка, те се опитаха да утешат Робърт, чиято ръка кървеше обилно. Чакането изглеждаше като вечност за Робърт. В рамките на десет минути линейка изрева на мястото. Парамедиците изстреляха носилката от гърба на линейката и Робърт беше бързо, но внимателно издигнат.

Аварийният екип се опитал да го успокои, тъй като един от тях му дал обезболяващо успокоително. Другият внимателно уви ръката си в марля, за да облекчи кървенето. Докато линейката ревеше до най-близката болница, Робърт вече усещаше ефектите на успокоителното. Екипът на фелдшера го вкара в спешното отделение, на маса вече чака лекар и го закачи за всякакъв вид болнично оборудване. След това го вкараха в операция.

Операцията отне изтощителни три часа. След операцията Робърт е настанен в интензивно отделение. Когато се събуди, д-р Фингърс, хирургът дойде да разговаря с него. “Имам някои нещастни новини”, каза той. „Успяхме да спасим всичките ви пръсти, с изключение на един – средния пръст.“

Робърт се засмя леко и каза: „Обзалагам се, че ще стана истински популярен сред шофьорите“. Докторът се усмихна. “Помня те. Нали си” Удобен “?” “Да. Винаги използвах двете си ръце, за да насочвам трафика и да махам на хората.” Но вече няма да си върша работата. “Той въздъхна.” Ако изляза там в задръстване, ще направя много шофьори луд, защото трябваше да използвам средния си пръст. “

След като излезе от болницата, “Хенди” напусна полицията, за да се срещне с местния Walmart, където махаше само на хората с дясната си ръка.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta