Дневник на лош, лош счетоводител (Ден 127) – Данък върху заплатите

Д

Скъпо дневниче,

Днес ми беше скучно на работа. Наистина отегчен. Искам да кажа – сърфирайте в интернет, търсете дизайнерски чанти, отегчени. (И аз дори не харесвам дизайнерски чанти … въпреки че няма да имам нищо против Брайтън.)

Както и да е … беше денят на заплатите, от който обикновено се радвам. Когато се появят ведомости за заплати, отделям милото си време, като въвеждам всички талони и заплати. Казвам на шефа, че това е целодневен проект, но всъщност свърших преди обяд. Обикновено нося чековете в офиса му около 16:00, като по този начин получавам останалата част от следобеда да се прецака онлайн.

И така, бях, сърфирайки Bag, Borrow или Steal, когато рецепционистът влезе. Бързо превключих прозорците на компютъра си, за да покажа ведомостта. По ирония на съдбата това беше моя собствена проверка.

„Кога смятате, че чековете за ведомост ще бъдат готови?“ – попита ме рецепционистката.

“Защо искаш да знаеш?” – попитах с най-раздразнения си глас.

Тя се приближи към вратата, очевидно неудобна от моята неприветлива персона. “Просто, трябва да замина по обяд и отивам на почивка за уикенда. Надявах се да получа този чек, преди да замина.”

“О. Добре тогава, ще побързам с вашата заплата”, казах й.

Малките й ушички всъщност станаха розови от удоволствие, когато тя ми благодари ефусивно и се измъкна от офиса ми.

Тогава отново насочих вниманието си към монитора и разбрах нещо. По невнимание бях променил размера на федералното ми данъчно облекчение от $ 200 на $ 0. Не мисля, че някога съм осъзнавал, че е било толкова лесно да се променят данъците върху заплатите, преди да се отреже чек.

Това беше моят Ah-Ha момент – за който Опра винаги говори. В този момент осъзнах, че мога да зануля данъците си, за да получа повече пари с всяка заплата, но след това все пак плащам редовната данъчна сума на IRS всеки ден на заплащане. След това, в края на годината, бих могъл да подам данъците си и да получа възстановяване на BIG-FAT. Още по-добре бих могъл да накарам шефа си да плаща над всяка година данъците на всички и да подаде документите в края на годината, като декларира, че всички тези прекомерни данъци са приспаднати само от моите заплати и след това да получа още по-голямо възстановяване. Ако успях да направя седмичните размери на заплатите еднакви всеки ден на заплата, шефът не би се сетил да погледне два пъти парите, които се приспадат от сметката.

Въпросът сега е: колко мога да се измъкна с плащането, преди шефът да забележи разлика?

За да спрете този вид присвояване:

Това е един от най-подлите видове присвояване, особено защото работодателят е обичайно да плаща много пари като данъци върху заплатите. Също така е обичайно счетоводителите да коригират индивидуалните държавни данъци за всеки период на заплащане, тъй като обикновено, само отделният служител ще трябва да се изправи пред последствията – това да се справи с IRS в края на годината и да се опита да получи възстановяване или да компенсира разликата. Най-голямата възможност за присвояване се случва, когато в края на годината се подадат окончателните документи – документите, в които се уточнява кой какво е платил в данъци върху служителите / работодателите. Именно по тази документация присвоявачът може да декларира, че е надплатил данъците си и по този начин заслужава да получи ВСИЧКО от тези пари обратно.

Следователно, за да хванете и предотвратите този вид присвояване, трябва:

1) Погледнете внимателно индивидуалните данъци на лицето, което създава заплатите. (Това би трябвало да е на прикрепена печалба.) Сравнете го с някой, който прави приблизително същата сума през този период. Погледнете дали данъчните суми са много различни или само леко изкривени. Голяма разлика или ще означава, че двете лица искат различни удръжки през годината, или че данъчните номера са заменени.

2) Периодично събирайте индивидуалните данъци за всички служители, на които се плаща. След като получите общ сбор, сравнете го с плащането, направено на правителството. (Трябва да видите това в банковото извлечение или извлечението по кредитна карта, използвано за изчисляване на данъците.) Ако сумите не са еднакви, тогава определено имате проблем. Този проблем може да бъде присвояване или просто вашият счетоводител е с дислексия.

3) И накрая, накарайте някой, различен от лицето, което влиза в ведомостта, да попълни окончателните документи за данъка върху заплатите в края на годината. Въпреки че ще ви струва повече, за да платите на счетоводител, за да направите това, това може потенциално да ви спести хиляди свръхплатени данъци, които присвоителят ще поиска като възстановяване. Всичко, което трябва да направите, е да изпратите копие от вашето счетоводно досие на вашия счетоводител и след това вашият счетоводител може да разгледа отблизо всичко, което не изглежда правилно.

Ако имате други предложения как да спрете този вид присвояване, моля, споделете го. Единственият начин да се предотврати унищожаването на компании, с които работят, е чрез взаимно обучение за това как се измъкват.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta