Характеристики на софтуер за ведомост

Х

Защо една компания трябва да използва Софтуер за заплати?

ТРЗ е сумата от всички финансови записи на заплатите на служител, която включва заплати, бонуси и удръжки. За да гарантират, че всички служители получават своите заплати или бонуси, компаниите обикновено използват калкулатори или, благодарение на технологичния напредък, софтуер, който може да намали тежестта от разбирането на сложното законодателство за работните заплати и функционирането на системите за заплати, за да правят това, което наричаме ведомост.

Софтуерът за изплащане на заплати улеснява автоматизираното изчисляване на брутната работна заплата или заплата, дължима на служител въз основа на отработени часове при определени часови ставки на заплащане или зададена периодична заплата. Софтуерът за заплати автоматизира прилагането на законодателството за заплатите, за да направи необходимите данъчни облекчения, за да преведе правилното нетно заплащане на служителя или чрез пари в брой, чек или кредитен превод. По силата на законодателството работодателите са длъжни своевременно да предоставят приспадане на PAYE, национално осигуряване, пенсии и запор за запор на съответния HRMC, доставчик на пенсии или съд.

Софтуерът за заплати е важен инструмент в полза на компанията, предоставящ решаващи одит, управление и финансови отчети, подробно описващи разходите за заплати по служители и / или центрове за разходи / отдел. Софтуерът ще сортира и проследява записите на персонала, подпомагащи HR функцията на бизнеса.

Отчетите за заплатите играят неразделна роля за финансовото планиране и бюджетния процес на даден бизнес, прогнозиращ необходимите разходи за заплати и инвестиции, за да отговори на нуждите на бизнеса в бъдеще. Тези отчети ще бъдат приложени, за да се вземе ключовото решение за преструктуриране на бизнеса, за да се намали броят на работната сила и служителите, когато е необходимо.

Допълнителни функции на софтуера за заплати

Ключово предимство при използването на софтуера за заплати, освен автоматизирането на сложни удръжки на данъци върху заплатите, е голямото намаляване на времето, инвестирано в процеса. Автоматизираното производство на фишове (имейл фишове), импортиране на време от системи за часовник, HMRC връщания / изпращания от P45, P46, P30 и P35 към HMRC и файлове за превод на кредити към съоръжения за онлайн банкиране, улесняват ефективната функция на заплатите в бизнеса. Инвестицията в софтуер за заплати води до намалена инвестиция на обучение на персонала и време за завършване на целия периодичен процес на заплащане.

Характеристики, които да търсите при закупуване на Софтуер за заплати

Когато искате да закупите софтуер за заплати, трябва да обърнете внимание на следните характеристики: електронно подаване, разходи и актуализации и договори за поддръжка / поддръжка на клиенти.

Електронното подаване на документи предполага, че доставчиците на софтуер трябва да предоставят начин за подаване на формуляри, които могат да се съхраняват по електронен път, включително заявления до HRMC. Освен разходите за покупка, по-голямата част от разходите ще бъдат свързани с експлоатация, поддръжка и актуализиране на софтуера. Така че ще трябва да проверите колко струва поддръжката и да разберете кога и как се актуализира софтуерът, покрива ли вашият лиценз всички необходими актуализации за попълване на ведомостта за данъчната година?

Постоянната поддръжка на клиенти за крайния потребител на която и да е софтуерна програма е жизненоважна за безпроблемната работа и максимизиране на софтуерния потенциал; представете си, че има проблем със софтуера за заплати в деня на заплатата, поради критичния характер на софтуера, той трябва да бъде отстранен бързо, така че преди да купите конкретен софтуер за заплати, уверете се, че той предлага отлична поддръжка на своите клиенти, проверете нивата на предоставена поддръжка от доставчика, по-специално, разходите и времето за реакция.

Последните инициативи, пуснати от HMRC, виждат само няколко изключения от задължителното онлайн подаване на всички връщания на работодателите в HMRC, така че преди да изберете софтуер, се уверете, че той е съвместим с HMRC! Проверете дали съответства на изискванията на HMRC за връщане на работодателя, ще изпълни ли вашето задължение като работодател да подавате декларации в HMRC във формата, който те диктуват, признат ли е софтуерът от HMRC? Притежава ли акредитация на HRMC? Изследванията и възможността да се възползват от неограничени безплатни пробни версии на софтуера за заплати и неговата функционалност са ключови за този процес на вземане на решения!

Софтуер за заплати за малък и среден бизнес

Когато говорим за адаптиране на решението за заплати към размера на бизнеса, запазването на достатъчно пари в сметка за заплати е един от най-важните приоритети за собствениците на малък бизнес, дори ако самият бизнес не носи печалби, служителите все пак трябва да бъдат компенсирани като съгласно условията на техния трудов договор за техните услуги, допълнително всички удръжки, направени в съответствие със законодателните изисквания, трябва да бъдат изпратени на съответното правителство / HMRC орган, когато е необходимо. Ето защо много по-малки компании предпочитат да поддържат задълженията си за заплати възможно най-ниски, докато не започнат да правят печалби и достигнат определено ниво на рентабилност. Собствениците на малък бизнес обикновено се отказват от собствените си заплати, за да могат да изпълнят задълженията си за заплати. Има специални пакети за заплати за малкия бизнес и те обикновено са безплатни (до определен брой служители, използващи софтуера).

Софтуерът за заплати носи стойност за бизнеса

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, когато една компания взема решение относно своята система за заплати, като цели на заплатите, финансова наличност и размер, само за да назовем само няколко. Важният аспект е, че всяка автоматизация, свързана със заплати, трябва да донесе стойност на бизнеса и да го направи по-ефективен. Ако търсите софтуер за изплащане на заплати, проверете внимателно какво предлага пазарът. И накрая, уверете се, че вземате решение въз основа на характеристиките на софтуера, а не на неговата марка. Има много интересни софтуер за ведомост решения там.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta