Съвети за етикет за спиране на движението

С

Не, тази статия няма да разглежда коя вилица да използвате, когато отидете в къщата на свекърва си за празнично хранене. Със сигурност не съм Miss Miss Manners, така че може да не мога да ви предложа най-добрия съвет относно маниерите на масата. Като адвокат за пътни билети обаче мога да ви кажа, че познавам някои клиенти, които се държат неадекватно, когато ги изтеглят и това поведение обикновено им струва много в съда. На първо място, ако се държите зле, ченгето е по-малко вероятно да ви пусне само с предупреждение и много по-вероятно да търси други нарушения, за да добави към билета за движението, който най-сигурно ще ви напише. На второ място, колкото по-неприятно или абсурдно е поведението ви, толкова по-вероятно е вие ​​и конкретната спирка на движението да се вградите в съзнанието на ченгето, за да си спомни, когато се явите в съда. Следователно, освен да останете спокойни и учтиви, можете да направите няколко неща, които могат да минимизират въздействието на спирането на движението.

Когато първоначално осъзнаете, че да, именно ВИ се е насочил полицаят, проверете с каква скорост пътувате и след това намалете скоростта до публикуваното ограничение на скоростта. (Това може да е полезна информация за вашия адвокат за пътни билети, ако наемете такъв, който да защитава билета ви в съда.) Друго важно предложение е да се уверите, че не се опитвате да го игнорирате. Той няма да си отиде само защото се държите така, сякаш го няма и това може само да му досажда. Небрежно погледнете и кимнете в неговата посока или дайте някакъв друг индикатор, че знаете, че той е там и че възнамерявате да се съобразите с желанието му да ви изтегли. Използвайте мигача си, за да потвърдите за него, че възнамерявате да спрете. Това не само ще го успокои, но ще ви даде необходимото време, за да намерите зона, където можете безопасно да спрете. Много пъти съм виждал шофьори, които са спрени и те често реагират с паника. Те натискат спирачките си, опитват се да пресекат пътните ленти и се изтеглят на тесни рамене, за да бъдат съобразени, без да мислят за рисковете, които това поведение крие за себе си, други шофьори и полицая, който ги привлича . Броят на невинните шофьори и полицаи, които всяка година са ранени или убити поради този вид реакция, е потресаващ.

След като дръпнете безопасно, има и други неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че спирането на движението върви възможно най-гладко. Паркирайте колата добре извън пътя, изключете двигателя и дръжте двете си ръце на волана. Всички знаем, че полицейският служител ще поиска лиценза и регистрацията ви, но сега не е моментът да го изтеглите. Наясно сте, че просто посягате към жабката за тези документи, но доколкото ченгето знае, вие сте издирван престъпник и може да посягате към оръжие, с което да го нараните, или наркотици, с които да изхвърлите. Да бъдеш ченге може да бъде опасна работа, така че не искаш да му даваш повече причини да бъде на ръба.

Когато сте спрени и сте помогнали на служителя да се чувства по-спокойно, тогава е въпросът как да се обърнете към полицая. Трябва да го поздравите учтиво, но сведете до минимум всеки друг разговор. Като цяло първото нещо, което той ще ви попита, е дали знаете защо ви е дръпнал. Въпреки че може да сте шофирали със скорост от 90 мили в час или безразсъдно да сте отрязвали други шофьори, винаги трябва да му отговорите с учтиво: „Не, сър“. Може да изглежда рационално да започнете да се извинявате или да се опитате да дадете обяснение за лошите си шофьорски практики, но това само ще докаже вината ви. Подобен отговор ще направи практически невъзможно успешно защитата на вашия билет за движение. Може да е трудно да задържите езика си, ако полицейският служител е в настроение да ви прочете акта за бунт за това как вашите действия застрашават другите, но ако не го направите, можете просто да подтикнете служителя допълнително. След като завърши своята инвестиция и след това ви даде билет за движение, бъдете много внимателни как напускате мястото. Не забравяйте да благодарите на полицая, да поставите предпазния колан отново, ако сте го премахнали, използвайте мигача си, за да уведомите останалите шофьори за намерението ви да влезете отново в трафика и след това извадете бавно и предпазливо. Скърцането на гуми или изритането на прах, докато се отдръпвате, е много вероятно да доведе до това да ви дърпа отново.

Независимо дали ни харесва или не, полицейските служители са оправомощени да издават билети за превишена скорост или друг вид цитиране на движение, ако смятат, че сме извършили едно или повече нарушения на движението. Шофьорите обаче трябва да помнят, че ченгетата също притежават силата на преценка, което означава, че могат да изберат да ви освободят с предупреждение. Колкото по-кооперативни и учтиви сте по време на спиране на движението, толкова по-големи са шансовете ви да получите само обикновено предупреждение. Това е особено вярно, ако нарушението, заради което сте спрени, е леко, като например преминаване на няколко мили над ограничението на скоростта. Ако случаят е такъв, тогава този съвет е особено важен за подпомагането на спирането на движението във ваша полза.

Ако случайно сте попаднали в злощастна позиция и сте получили билет за движение, независимо от това колко сте били съобразени, обадете ни се на 954-967-9888 за безплатна консултация. Не забравяйте, че колкото по-хубави и по-малко запомнящи се бяхте по време на спиране на движението, толкова по-големи са шансовете ни да намалим или дори да бъде отхвърлен вашият билет за движение, ако ви представляваме в съда.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta